Selecteer een pagina

Webdesign + Visitekaartjes

Case Study

VillaPats

*

Villa Pats, een knus B&B gelegen in gilze Rijen. Voor deze opdrachtgever maak ik regelmatig klussen. Zo ook de website met boekingssysteem via de eigen website.

Wat?

Web design
Visitekaartjes design
Visitekaartjes levering

Categorie

Grafisch design
UX design
UI design

Uitdaging

?Bij een tweede bezoek moeten gasten via mijn eigen platform kunnen boeken? Dat was de zin waar deze opdracht mee begon. Villa Pats is een Bed and Breakfast in Gilze. Het werft zijn gasten voornamelijk via bookings zoals AirBnb en Booking.com. De website van Villa Pats moest het voor terugkerende gasten makkelijk maken om via een eigen boekingsplatform te kunnen boeken. Naast dit systeem moet de website ook als informatiebron dienen.?

Oplossing

Door de samenwerking met Villa Pats aan te gaan ben ik samen met de klant gaan kijken hoe we dit konden realiseren. Er zijn schetsen gemaakt, deze zijn vervolgens gedigitaliseerd en hieruit is het design van de website ontstaan. Er is hierbij rekening gehouden met het informatieve aspect van de website. Vervolgens is er een koppeling gemaakt tussen de website en het boekingssysteem van Villa Pats. Op deze manier is het voor terugkerende gasten nu gemakkelijk om direct bij het Bed and Breakfast te kunnen boeken.

Tijdens dit ontwerp staat de gebruiker centraal. Het is noodzakelijk dat het boekingsproces gemakkelijk verloopt. Dit zodat terugkerende gasten een boeking zullen maken via de eigen website.?

Op deze manier wordt de commissie van de grotere boekingswebsites vermeden wat dus zorgt voor een groter winstmarge.

Webdesign

Een simpel maar strak design is wat de opdrachtgever voor ogen had. De doelgroep bestaat vooral uit ouderen, dit wordt meegenomen tijdens het ontwerp.

Koppeling boekingssysteem

Ook moet het systeem gekoppeld worden met de huidige boekingssites zodat er geen verwarring ontstaat tijdens nieuwe boekingen.

Visitekaartjes

Naast de website zijn er ook visitekaartjes ontwikkeld. Deze kaartjes zijn vervolgens gedrukt en in gebruik genomen.

Product eigenschappen

Het is in deze situatie erg gemakkelijk gemaakt voor de terugkerende en nieuwe gast. Via ??n druk op de knop kan een gast nu gemakkelijk een boeking maken via het eigen boekingssysteem van Villa Pats. Dit is een voordeel voor beide partijen omdat er nu een stuk minder servicekosten betaald hoeven te worden.

Strak design

Responsive | zowel mobiel als op tablets en computers

Makkelijk in gebruik

Samenwerken?

Als freelancer werk ik uit naam van: