Selecteer een pagina

Concept Ontwikkeling + Expositie

Studie Project

Er Is Iets Mis!?

*

Voor deze oprdracht zijn we onderzoek gaan doen naar verschillende “global issues”. Global issues zijn problemen die de hele wereld aan gaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan plastic vervuiling of kinderarbeid. Ik heb gekozen voor het probleem “ontbossing” en heb hier vervolgens onderzoek naar gedaan.?

Wat?

Conceptueel
Expositie
Procesboek

Categorie

Photoshop
Design research
Grafisch design
Concepting

Tijdens dit onderzoek ben ik erachter gekomen dat palmolie een van de grootste redenen is waardoor er zoveel regenwoud verdwijnt. Ik heb toen besloten om het probleem bij zijn wortels aan te pakken en dat is in mijn ogen de vraag naar dit product vanuit de consument. Mijn volgende stap was het in kaart brengen van producten die palmolie bevatten, dit was iets waar ik van schrok. In heel erg veel producten die op de Nederlandse voedselmarkt beschikbaar zijn zit palmolie. Hier verkreeg ik het inzicht dat veel Nederlanders niet eens weten dat ze door het gebruik van producten die palmolie bevatten bijdragen aan de ontbossing van het regenwoud.??

Deze boodschap heb ik vervolgens proberen over te brengen via de volgende beelden. De beelden weergeven een iconisch merk maar iets is er niet helemaal in de haak. Vandaar de naam van dit project: Er Is Iets Mis!? Er is iets mis met de palmolie industrie en het is aan de consument om daar bewust van te worden. Ik heb de beelden gepresenteerd in een omgeving waar normaal gesproken ook de advertenties hangen van de merken om deze te presenteren aan hun doelgroep. Op deze manier hoop ik zoveel mogelijk mensen te bereiken!

De echte In’s & Out’s van dit project kun je vinden in het procesboek wat hieronder te vinden is. Mocht je vragen hebben over dit project? Neem dan contact met me op!

Samenwerken?

nickreijrink@live.nl
06 30 59 42 71

Als freelancer werk ik uit naam van: